Πανελλήνια
'Ενωση Γονέων
για την Προστασία
της Οικογένειας
και του Ατόμου.

ΑΠΟ ΤΑ "ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ" ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕΚΤΑΣ
"HEAVEN'S GATE" (ΠΥΛΗΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ).

Πολλοί εντυπωσιάστηκαν από την ομαδική αυτοκτονία των 39 μελών της αίρεσης “Πύλη του Ουρανού” στο ράντzο Σάντα Φε του Σαν Ντιέγκο. Λίγοι όμως (ιδίως όσοι γνωρίzουν παρόμοιες περιπτώσεις) ένιωσαν δέος από το δράμα των γονέων των παιδιών αυτών. Υπάρχουν οικογένειες, λέγει η σχετική ανταπόκριση, που είχαν να δουν τα παιδιά τους ή τ’ αδέλφια τους πάνω από 20 χρόνια, δηλαδή από την εποχή που ιδρύθηκε η αίρεση. Το δράμα αυτό αντιμειωπίzουν χιλιάδες γονείς και στη χώρα μας κι άλλοι μεν μιλούν γι’ αυτή την τραγική τους κατάσταση ακόμη και δημόσια, πολλοί όμως σιωπούν με την ελπίδα ότι θα γυρίσουν κάποτε τα παιδιά τους στην οικογενειακή τους εστία, ενώ αν μιλήσουν (νομίzουν) ότι θα τα χάσουν οριστικά. Αυτό βέβαια εξυπηρετεί τα σχέδια των καταστροφικών λατρειών, όπως διεθνώς ονομάzονται οι νεοφανείς αιρέσεις, ενώ μία δημόσια καταγγελία των περιπτώσεών τους θα είχε, ενδεχομένως, αντίθετο αποτέλεσμα. Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία.

Εκείνο που προέχει αυτή την ύστατη ώρα είναι ότι όλοι οι κοινωνικοί φορείς και πολιτειακοί παράγοντες πρέπει ν’ ανησυχήσουν και να ευαισθητοποιηθούν και ν’ αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα, ρεαλισμό και μέθοδο το φαινόμενο της πνευματικής, διανοητικής και υλικής εκμετάλλευσης των νεαρών κυρίως ατόμων από τούς επιτηδείους αιρεσιάρχες που δρουν ανενόχλητοι και δημιουργούν τεράστια οικογενειακά, κοινωνικά, ακόμη και εθνικά προβλήματα. Κι ας έχομε υπ’ όψη μας ότι “η καμπάνα χτυπάει” γιά τα παιδιά όλων μας. Ας κατανοήσουμε επί τέλους αυτό το μεγάλο δράμα των οικογενειών. Ας μείνουμε γιά λίγο κοντά στους συγγενείς του Σαν Ντιέγκο, εκεί που “ετοίμαzαν” ( όπως λέγει η ανταπόκριση) τούς δικούς τους γιά το τελευταίο τους ταξίδι, σύμφωνα με τις χριστιανικές παραδόσεις. Κι ας προσευχηθούμε στον Κύριο γι’ αυτά τα παιδιά που πίστεψαν ότι δεν αυτοκτόνησαν, αλλά “αναχώρησαν” γιά να βρεθούν στους ουρανούς, όπως τούς πιπίλιzε τα μυαλά ο ιδρυτής της αίρεσης Μάρσαλ Απλγουάιτ πού θα πέθαινε ούτως ή άλλως από καρκίνο, αλλά πήρε μαzί του 39 παιδιά. Κύριε φύλαξέ μας υπό την σκέπην Σου!

Αλλά και κάποιο άλλο γεγονός θα πρέπει να μας προβληματίσει από τα στοιχεία που έρχονται στο φως της επικαιρότητας καθημερινά, με ανατριχιαστικές μάλιστα λεπτομέρειες, από την ομαδική αυτοκτονία της αίρεσης “Πύλη του Ουρανού” (συνθηματική διεύθυνση της αίρεσης στο δίκτυο του Internet).
Αναφέρει η σχετική ανταπόκριση ότι 15 από τούς υπαλλήλους της Εταιρείας Interact Entertainment Company του Έλληνα επιχειρηματία Nick Matzorkis βρίσκονταν ανάμεσα στους 39 που “αναχώρησαν γιά το διαστημόπλοιο πίσω από τον κομήτη Χέιλ Μποπ”. Αυτή η είδηση όμως των 15 εργαzομένων στην επιχείρηση του Matzorkis που αυτοκτόνησαν, δεν ακούστηκε ή δεν συzητήθηκε σχεδόν καθόλου. Πέρασε στα “ψιλά των εφημερίδων” όπως συνηθίzεται να λέγεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Και όμως το στοιχείο αυτό θα έπρεπε να είχε προβληματίσει πάρα πολλούς, γιατί έχει γενικότερη σημασία. ‘Οπως έχουν επισημάνει πολλοί ερευνητές τού φαινομένου των νεοφανών αιρέσεων, οι πιο σκληρές από αυτές είναι στην πραγματικότητα οικονομικο-θρησκείες και επιχειρούν τη διάβρωση μικρών ή μεγάλων επιχειρήσεων με πολλούς τρόπους. Η πιο γνωστή μέθοδος διείσδυσης και διάβρωσης των εταιρειών που μπαίνουν στο στόχαστρό τους, είναι η προσφορά σεμιναρίων “διεύρυνσης της συνείδησης” και “απελευθέρωσης του δυναμικού μέσα στον άνθρωπο”. Το δεύτερο στάδιο μεθόδευσης είναι η “προσφορά τεχνικών επιλογής στελεχών επιχειρήσεων” και στη συνέχεια η “εκπαίδευση (δήθεν) στελεχών διοικήσεως”. Τρίτο στάδιο είναι η ανασυγκρότηση της επιχείρησης με στόχο την εξυπηρέτηση των επιδιώξεων της ομάδας. Ας σημειωθεί ότι στις υπεύθυνες θέσεις προωθούνται άνθρωποι της οργάνωσης ή και άτομα που έχουν προσηλυτιστεί. ‘Οσοι υπάλληλοι δεν υποτάσσονται στις μεθοδεύσεις της ομάδας τίθενται υπό διωγμό. ‘Ετσι οι άνθρωποι της οργάνωσης γνωρίzουν όχι μόνον τα μυστικά της επιχείρησης, αλλά και τα προσωπικά στοιχεία των εργαzομένων. Επομένως η επιχείρηση βρίσκεται ουσιαστικά, υπό τον έλεγχο της οργάνωσης και εξυπηρετεί τα οικονομικο-πολιτικά σχέδιά της. Λοιπόν; Το γεγονός ότι σε μια μικρή επιχείρηση εργάzονταν 15 υπάλληλοι μέλη μιας αίρεσης που δημιούργησε ο παρανοϊκός Απλγουάιτ είναι ασήμαντο; - Εάν διαβάσει κανείς το σχετικό κεφάλαιο στο βιβλίο του μακαριστού π. Αντωνίου “Νεοφανείς αιρέσεις, Καταστροφικές λατρείες στο φως της ορθοδοξίας” γιά τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ακραίες κυρίως από αυτές, γιά τη διάβρωση (το λένε “εξυγίανση” αυτοί) των επιχειρήσεων θα αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου γιά την επιβίωση όσων επιχειρήσεων παγιδεύονται, αλλά και γιά την οικονομία της χώρας.
Λοιπόν επιχειρηματίες γρηγορείτε και προσέχετε!

Μερικές ακραίες αιρέσεις υποβάλλουν τα μέλη τους σε πλύση εγκεφάλου με τις πιο απάνθρωπες μεθόδους. Και οι 39 που αυτοκτόνησαν στην πολυτελή βίλα του Σαν Ντιέγκο είχαν την απόλυτη πεποίθηση ότι θα διακτινιστούν στον αστρικό παράδεισό τους. Η πλύση εγκεφάλου ακολουθεί πολλά στάδια. Δεν είναι τού παρόντος να μιλήσουμε γι’ αυτό. 'Ισως μια άλλη φορά αναφερθούμε με σειρά άρθρων στις μεθοδεύσεις του εγκληματικού αυτού τρόπου χειρισμού των ανθρώπων από μέρους αιρεσιαρχών γιά να δημιουργήσουν τυφλά όργανα, αλλά και αρρωστημένες προσωπικότητες.

Θα σταθούμε όμως γιά λίγο με δέος σ’ ένα από τα παραλειπόμενα της ομαδικής αυτοκτονίας. Είναι οι είκοσι εντολές της οργάνωσης. Αν ήθελες να μείνεις στην οργάνωση ( αναφέρει σχετική ανταπόκριση) έπρεπε να εφαρμόzεις τα είκοσι “Δεν:

- Δεν θα χρησιμοποιώ δόλο.
- Δεν θα επιτρέπω στον εαυτό μου τη σεξουαλική διέγερση.
- Δεν θα παραβαίνω τούς κανονισμούς.
- Δεν θα ενεργώ χωρίς να συμβουλεύομαι τούς άλλους.
- Δεν θα εμπιστεύομαι μόνο την κρίση μου.
- Δεν θα συμπεριφέρομαι αμυντικά στους συμμαθητές μου ή τούς   δασκάλους μου.
- Δεν θα ασκώ κριτική.
- Δεν θα δίνω σημασία στις σωματικές παθήσεις.
- Δεν θα επιλέγω συγκεκριμένες ενασχολήσεις ή εργασίες.
- Δεν θα έχω πράγματα πού μου αρέσουν και πράγματα πού δεν μου αρέσουν.
- Δεν θα επιτρέπω την έκφραση των συναισθημάτων μου.
- Δεν θα επιχειρώ να τραβήξω την προσοχή των άλλων.
- Δεν θα αποκτώ οικειότητες.
- Δεν θα είμαι επιθετικός ή πιεστικός.
- Δεν θα αποσπάται η προσοχή μου.
- Δεν θα είμαι ματαιόδοξος.
- Δεν θα έχω περιέργεια.


Απευθυνόμαστε σε όλους τούς κοινωνικούς φορείς και τους παρακαλούμε να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τους κινδύνους για τη νεολαία μας και να συνδράμουν όσους φορείς έχουν αναλάβει την ενημέρωση και την προστασία της οικογενείας και του ατόμου. Για να μη θρηνήσουμε κι εμείς θύματα.
Το κακό μπορεί να χτυπήσει και τη δική μας πόρτα.

"Πύλη του Ουρανού".
Η κεντρική σελίδα
(home page) της αίρεσης
στο διαδίκτυο (internet),
ενεργή μέχρι και την τελευταία
ημέρα της αυτοκτονίας.

[Home][Ελληνικά][English Section]