Πανελλήνια
'Ενωση Γονέων
για την Προστασία
της Οικογένειας
και του Ατόμου.
Από έκπληξη σε έκπληξη.
ΔΙΑΛΟΓΟΣ, τ. 30, Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2002, σελ. 46.

Και πάλι το Υπουργείο Παιδείας συνιστά δια των οργάνων του την παρακολούθηση ταινίας με θέμα τις μαγικές επιδόσεις του Χάρι Πότερ.
Η Περιφερειακή Δ/ση Πρωτ. και Δευτερ. εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας απέστειλε έγγραφο σε όλα τα σχολεία (Δημοτικά και Γυμνάσια) των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας, και Πέλλας, στο όποιο αναφέρει ότι:
"Η τοπική ομάδα επιλογής θεαμάτων για μαθητές... αφού παρακολούθησε την ταινία "Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ" ενέκρινε την παρακολούθηση της παραπάνω ταινίας από τους μαθητές των σχολείων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Γυμνάσια)".
Επίσης ενέκρινε την παρακολούθηση και της ταινίας "Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Η ΚΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ" από τους μαθητές των σχολείων Β/βάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Ενιαία Λύκεια και ΤΕΕ). Και παρακαλεί (διάβαζε διατάσσει) τους Δ/ντές Εκπαίδευσης "να μεριμνήσουν για την ενημέρωση όλων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους".
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Χρήστος Πάσχος και οι "συν αυτώ" δεν "πήραν" είδηση για το θόρυβο που έχουν δημιουργήσει διεθνώς τα βιβλία της Ρόουλινγκ και δεν έχουν (περιέργως) ενημερωθεί για τις τοποθετήσεις επί των βιβλίων αυτών και των σχετικών ταινιών, προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους, όπως και Ενώσεων Εκπαιδευτικών κ.λ.π.;
"Δεν ξέρεις", λέει ο λαός μας, "δεν ρωτάς όμως;".


Πιστεύουμε ότι ξεχωριστά από την ατομική ιδεολογία του κάθε ανθρώπου, η ελευθερία της σκέψης και βούλησης είναι ιερά και αναφαίρετα δικαιώματα που δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντικατασταθούν από όποια λογική απορρέει από "αυθεντίες" και από ομάδες που κάτω από το μανδύα προβάτου είναι αδηφάγα τρωκτικά ανθρωπίνων ψυχών.
Αν θέλετε να συμπαρασταθείτε στο έργο μας και βρίσκετε ότι έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς η παρουσία σας μας είναι απαραίτητη.

Σας περιμένουμε στις συναντήσεις μας, που γίνονται
κάθε Κυριακή 11.00' - 13.00' στην οδό Αποστόλου Παύλου 10, Αγία Παρασκευή Αττικής