Πανελλήνια
'Ενωση Γονέων
για την Προστασία
της Οικογένειας
και του Ατόμου.

ΔΙΑΚΟΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεμιναρίου Ορθοδόξου Πίστεως.

Με εξαιρετική επιτυχία συνεχίζεται η λειτουργία του "Σεμιναρίου Ορθοδόξου Πίστεως" στο Ενοριακό Κέντρο Αγίας Παρασκευής, οδός Αποστόλου Παύλου 10, με οργανωτικό και οικονομικό φορέα την Π.Ε.Γ.
Το Σεμινάριο αυτό, που ονομάζεται και "Σεμινάριο οικοδομής στην Ορθοδοξία", γίνεται σε πλαίσια πραγματικής αδελφικής κοινωνίας και άνετης συζήτησης.
Λειτουργεί με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και κατά τη διάρκειά του βοήθησε πολλούς ανθρώπους και ιδιαίτερα νέους να βγουν από καταστάσεις τρομοκρατίας και υπαρξιακά αδιέξοδα, μετά από βιωματική διαπίστωση πως υπάρχει νόημα στη ζωή, νόημα που ανταποκρίνεται στην υπαρξιακή ταυτότητα του ανθρώπου.
Οι ομιλίες του Σεμιναρίου γίνονται από εκλεκτούς ομιλητές κάθε Κυριακή ώρα 11.30 έως 13.00.
Συνιστούμε εγκαρδίως στους φίλους και συνεργάτες μας την παρακολούθηση των μαθημάτων του Σεμιναρίου φέρνοντας ίσως και κάποιον άλλον μαζί τους, φίλο ή γνωστό.
Πράξεις τέτοιου είδους αποτελούν σημαντικότατο διακόνημα φιλανθρωπίας, πολύ ανώτερο από το όντως ευλογημένο διακόνημα της παροχής υλικής βοηθείας στους ενδεείς αδελφούς μας.

Πατήστε για τις ομιλίες του Σεμιναρίου.

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια / Ημερίδες της Π.Ε.Γ.

Πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2013 - Ιουνίου 2014, τέσσαρες ημερίδες.
Η πρώτη έγινε στο Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παπάγου, στις 16/11/2013, με ομιλητή τον π. Χρυσόστομο Μαϊδώνη και θέμα: "Αιρέσεις και χρήμα".
Η δεύτερη στο Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού, Αγίας Παρασκευής, στις 11/1/2014 με ομιλητή τον π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη και θέμα: ""Ιατρική" της Νέας Εποχής".
Η τρίτη έγινε στο Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κοντοπεύκου, Αγίας Παρασκευής, στις 15/3/2014, με ομιλητή τον κ. Μηνά Αναστασάκη και θέμα: "Νέα Εποχή" και
Η τέταρτη στο Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παπάγου, στις 31/5/2014, με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Παπαχριστοδούλου και θέμα: "Πως αντιμετωπίζουν τις ασθένειες οι διάφορες αιρέσεις και η Ορθόδοξη Εκκλησία".
Μετείχαν σε κάθε ημερίδα περί τους 50 περίπου συνεργάτες της Π.Ε.Γ. οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν εισηγήσεις από εκλεκτούς ομιλητές σε θέματα διακονίας υπέρ των πλανεμένων αδελφών μας.
Προηγείται κάθε ημερίδας κατανυκτική Θεία Λειτουργία και μετά τις ομιλίες-εισηγήσεις, ακολουθεί γεύμα, όπου οι σύνεδροι απολαμβάνουν πνεύμα αδελφικής κοινωνίας και αγάπης.
Στις ημερίδες αυτές καταρτίζονται οι συνεργάτες της Π.Ε.Γ. για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε θέματα ενημέρωσης και παροχής βοήθειας σε όσους απευθύνονται στην Ένωση για προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την αιρετική επιβουλή.
Τις ημερίδες μπορούν να παρακολουθήσουν: Εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί και υπάλληλοι των Υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης -έχουν εκδοθεί συστάσεις των αρμοδίων Υπουργών-, προκειμένου να γνωρίσουν το σκηνικό των αιρέσεων και της παραθρησκείας για να αντιμετωπίσουν ανάλογα φαινόμενα, που συναντούν στις υπηρεσίες τους, από εξωευρωπαϊκά ρεύματα, αιρέσεις, τάσεις που απειλούν το Ορθόδοξο φρόνημα και τις πνευματικές και πολιτιστικές μας αξίες.

Ομάδες Εκπαίδευσης και Επανένταξης.

Στα πλαίσια καταρτισμού ειδικών συνεργατών της Π.Ε.Γ., προκειμένου να μπορούν να επιληφθούν συγκεκριμένων περιπτώσεων και ζητημάτων, συνεχίζεται η λειτουργία "Ομάδων Εκπαίδευσης και Επανένταξης", σε συγκεκριμένες ήμερες και ώρες της εβδομάδας. Στο "εργαστήρι" αυτό γίνεται σε βάθος έρευνα των αιρετικών, εξωχριστιανικών και εξωευρωπαϊκών τάσεων, Η οριοθέτηση της Ορθοδοξίας και του ορθοδόξου πολιτισμού έναντι αυτών των τάσεων και αναζητούνται τρόποι αντιμετωπίσεως των ποικίλων πνευματικών και κοινωνικών προβλημάτων, που δημιουργούνται σε νεαρά κυρίως άτομα.

Ραδιοφωνικές εκπομπές.

Από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, 89,5 FM, μεταδίδεται η εκπομπή:
"Αλλοτρίωση δόγματος - αλλοτρίωση ήθους" Κάθε Παρασκευή, 14.30-15.00., που επιμελείται και παρουσιάζει ο Πρωτοπρ. π. Βασίλειος Γεωργόπουλος.
Από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας, 91,2 FM, μεταδίδονται οι εκπομπές:
"Αντιαιρετική Δράση", Κάθε Σάββατο, 14.15-15.00, που επιμελούνται και παρουσιάζουν: οι Πρωτοπρ. π. Κυριακός Τσουρός και π. Βασίλειος Γεωργόπουλος.
"Σεμινάριο Ορθοδόξου Πίστεως". Κάθε Σάββατο, 18.00-19.00 (Οι ομιλίες που πραγματοποιούνται στο Ενοριακό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Αττικής, κάθε Κυριακή πρωί).

Ιστοσελίδα της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:
www.ecclesia.gr, e mail: ierasynodos@ecclesia.gr
Ιστοσελίδα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων:
www.ecclesia.gr/greek/holysynod/commitees/heresies/heresies.htm
e-mail: aireseis@gmail.com

Ιστοσελίδα της Π.Ε.Γ.:
http://www.ppu.gr


Πιστεύουμε ότι ξεχωριστά από την ατομική ιδεολογία του κάθε ανθρώπου, η ελευθερία της σκέψης και βούλησης είναι ιερά και αναφαίρετα δικαιώματα, που δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντικατασταθούν από όποια λογική απορρέει από "αυθεντίες" και από ομάδες που κάτω από το μανδύα προβάτου είναι αδηφάγα τρωκτικά ανθρωπίνων ψυχών.

Αν θέλετε να συμπαρασταθείτε στο έργο μας και βρίσκετε ότι έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς η παρουσία σας μας είναι απαραίτητη.

Γιά περισσότερες πληροφορίες:
Π.Ε.Γ., τηλ.: 210 6396.665. Fax: 210 6082.219. ή γράψτε μας : Τ.Θ. 60120, 153 10  Αγία Παρασκευή.
Γιά την οικονομική ενίσχυσή μας:
Π.Ε.Γ.,  Εθνική Τράπεζα  Ελλάδος,  Αριθ. Λογ. 180-296004-44.

Σας περιμένουμε στις συναντήσεις μας, που γίνονται
κάθε Κυριακή 11.00' - 13.00' στην οδό Αποστόλου Παύλου 10, Αγία Παρασκευή Αττικής.

[Home][Ελληνικά][English Section]