Πανελλήνια
'Ενωση Γονέων
για την Προστασία
της Οικογένειας
και του Ατόμου.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Κ.Ε.Φ.Ε. ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Με τον παραπάνω τίτλο δημοσιεύθηκε στην 'Απογευματινή τής Κυριακής, στις 7 Φεβρουαρίου 1999, άρθρο τής δημοσιογράφου Βικτορίας Νταγκουνάκη. Το δημοσιεύουμε αυτούσιο γιατί όταν πρόκειται για την Σαηεντόλοτζυ, η ενημέρωσή μας είναι η καλύτερη άμυνα σε όλους τούς τομείς, ώστε να αντιμετωπιστεί η διάβρωση:

“Απόρρητο στρατιωτικό έγγραφο βρέθηκε στα αρχεία τού Κ.Ε.Φ.Ε. ελληνικού παραρτήματος τής διεθνούς παραθρησκευτικής οργάνωσης “Σαηεντόλοτζυ”. Πρόκειται γιά φωτοαντίγραφο τού σχεδιαγράμματος τής μείζονος στρατιωτικής περιοχής του 'Ελληνικού, πού ανήκει στην Πολεμική 'Αεροπορία και στο όποίο φαίνονται: το στρατιωτικό αεροδρόμιο, η μονάδα τής Πολεμικής 'Αεροπορίας 129 Π. Υ. (πτέρυγα υποστήριξης), το κρατικό εργοστάσιο αεροπλάνων, η μονάδα Έρευνας και Τεχνολογίας, η Μοίρα 'Ασφαλείας Φρούρησης, οι αποθήκες ανεφοδιασμού, ή 'Εθνική Μετεωρολογική 'Υπηρεσία και διάφορες άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

'Ιδιαίτερη εντύπωση, μάλιστα, προκαλεί το γεγονός ότι, πάνω στο σχεδιάγραμμα έχουν μαρκαριστεί τρία σημεία με τις ενδείξεις: “Α' υπόστεγο”, “Β' υπόστεγο”, “Γ' υπόστεγο” κι ένα τέταρτο πού δεν φέρει ένδειξη. 'Ερευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί ο τρόπος με τον οποίο το στρατιωτικό έγγραφο έφτασε στα χέρια τής οργάνωσης, διέταξε ο αρχηγός του Γενικού 'Επιτελείου 'Αεροπορίας, ύστερα από σύσκεψη με αρμόδιους επιτελείς. Την έρευνα ανέλαβε το Α2 γραφείο του Γ.Ε.Α. το συγκεκριμένο ντοκουμέντο υπήρχε σε φάκελο του Κ.Ε.Φ.Ε., ο οποίος έφερε τον τίτλο "Ο.S.Α.”, δηλαδή “Γραφείο Ειδικών `Υποθέσεων” (Office of Special Affairs).

Περί τής δραστηριότητας του γραφείου αυτού, αλλά και του Τομέα Ειδικών 'Υποθέσεων (D.S.A.) τής οργάνωσης, αναφέρεται ο εισαγγελέας Ι. 'Αγγελής, στο πόρισμά του γιά το Κ.Ε.Φ.Ε.
“Τα δύο αυτά γραφεία”, γράφει, “διενεργούν παρακολουθήσεις προσώπων με πολιτική, θρησκευτική ή άλλη ιδιότητα που ενδιαφέρει το Κ.Ε.Φ.Ε. ή ορθότερα τούς ανθρώπους πού ουσιαστικώς κρύπτονται πίσω από το Κ.Ε.Φ.Ε.. Γνωστοποιούν, δε, τις κινήσεις των παραπάνω ατόμων στα αντίστοιχα γραφεία Ειδικών Υποθέσεων του Εξωτερικού. 'Επικεφαλής του γραφείου αυτού τοποθετείται κατά κανόνα δικηγόρος, ούτως ώστε να αποφεύγονται “νομικοί σκόπελοι” που μπορούν να παρουσιαστούν στην πορεία των εργασιών τής οργάνωσης. Παράλληλα, οι επικεφαλής του γραφείου αυτού δέχονται, εκτελούν και αναφέρουν γιά την πιστή εκτέλεσή τους, εντολές από το εξωτερικό και ειδικότερα από άτομα των οποίων το όνομα αναφέρεται πολλές φορές συνθηματικά ή μόνο με τον τίτλο τής θέσης που κατέχει στην οργάνωση τής διεθνούς Σαηεντολογίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, οι επικοινωνίες μεταξύ του Κ.Ε.Φ.Ε. και των ατόμων που κρύπτονται πίσω απ’ αυτό, γίνονται με κρυπτογραφημένα έγγραφα, γιά την αποκρυπτογράφηση των οποίων απαιτείται η ανεύρεση και κατοχή του “κρυπτογραφικού κώδικα”. Μέρος από τα κρυπτογραφημένα έγγραφα που κατασχέθηκαν, έχουν ήδη αποκρυπτογραφηθεί, το δε περιεχόμενό τους, κατά κανόνα αναφέρεται σε παρακολουθήσεις ατόμων ή και σε ενέργειες που έχουν σχέση με μυστικές υπηρεσίες ή ακόμα και στην κατάσταση στα Βαλκάνια”.

Σε άλλο σημείο δε του πορίσματός του, ο κ. 'Αγγελής σημειώνει: “Κατά την κρίση μας, ο θρησκευτικός χαρακτήρας του Κ.Ε.Φ.Ε. αποτελεί την “κάλυψη” του πρωταρχικού του σκοπού, πού είναι πάλι κατά την κρίση μας, η συλλογή πληροφοριών, χρήσιμων σε ξένα κέντρα και η αποστολή των στο εξωτερικό. Αυτό σαφέστατα συνάγεται από τον αριθμό των εγγράφων, κατά κανόνα κρυπτογραφημένων, που αναφέρονται σε Βοσνία, Κροατία, Σλοβενία, 'Ερζεγοβίνη, 'Αλβανία και γενικότερα στα Βαλκάνια. Το περιεχόμενο των εγγράφων αυτών δεν αναγράφεται στην παρούσα αναφορά, γιά να μην αποδυναμωθεί η επιμέρους έρευνα περί κατασκοπείας, η οποία πρέπει να συνεχιστεί από άλλον εισαγγελικό λειτουργό...”

Να σχετίζεται, άραγε, το στρατιωτικό ντοκουμέντο με τις επισημάνσεις του κ. 'Αγγελή; και ποιες ενέργειες έχει κάνει ή Εισαγγελία 'Αθηνών γιά τη δικαστική αξιοποίηση αυτού του υλικού; Το όλον θέμα ενδέχεται να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αν συνδυάσει κανείς και περαιτέρω γεγονότα, όπως ότι το 1997, ο υπουργός 'Εξωτερικών τής Γερμανίας Κλάους Κίνκελ και το περιοδικό “Σπίγκελ”, αποκάλυψαν συνεργασία τής Σαηεντολογίας με την τουρκική φανατική οργάνωση ισλαμιστών “Μίλι Γκόρους”, την οποία πολλοί συνδέουν με τούς γνωστούς “Γκρίζους Λύκους”. 'Επίσης με καταχώρισή τους στο 'Iντερνετ, οι ίδιοι οι Σαηεντολόγοι αναφέρονται στις στενές σχέσεις πού διατηρεί η “'Εκκλησία” τους με το τουρκικό λόμπι στην Αμερική. Στις Η.Π.Α., εξάλλου, το F.B.I., ύστερα από έρευνα, κατάσχεσε εκατοντάδες άκρως απόρρητα έγγραφα που οι Σαηεντολόγοι είχαν κλέψει από κυβερνητικά αρχεία και κρατικές υπηρεσίες. 'Ανάμεσα στους συλληφθέντες και καταδικασθέντες, ήταν η τότε σύζυγος του ιδρυτή τής οργάνωσης, Μαίρη-Σου Χάμπαρντ.

Το ίδιο το Κ.Ε.Φ.Ε., τέλος, διαλύθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο, με απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία επικύρωσε απόφαση του Πρωτοδικείου, διότι όπως δέχθηκε, μεταξύ άλλων: “Είναι μια οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις, που στην ουσία περιφρονεί τον άνθρωπο...Τα μέλη υφίστανται πλύση εγκεφάλου με απώτερο σκοπό τη δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης... ώστε να καθίστανται πλέον άβουλα όντα... δεκτικά στις “αλήθειες” που εφαρμόζει η οργάνωση”...

Τα στοιχεία, λοιπόν, είναι συνταρακτικά και καθιστούν ακόμη πιο βαριές τις ευθύνες της πολιτείας που παραμένει αδρανής. 'Αλλά δεν σταματούν εδώ. 'Ο φάκελος με τον τίτλο “Ο.S.Α.”, μέσα στον οποίο υπήρχε το στρατιωτικό ντοκουμέντο κατασχέθηκε με εκατοντάδες άλλους το 1995, από τον εισαγγελέα 'Ιωάννη 'Αγγελή, κατά τη διάρκεια των τριών εφόδων που έκανε στα γραφεία του K.Ε.Φ.Ε. (Πατησίων 200)
'Από το συγκεκριμένο υλικό, όπως ήδη αναφέρθηκε, αποδείχθηκε ότι η οργάνωση παρακολουθούσε και φακέλωνε προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας. Γιά το λόγο αυτό, ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος 15 ηγετικών στελεχών του Κ.Ε.Φ.Ε. και η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο 'Εφετείο 'Αθηνών. ('Ηδη η δίκη ανεβλήθη γιά τις 10-5-1999, στο Τριμελές Εφετείο). Φυσιολογικά, λοιπόν, οι παραπάνω φάκελοι με αποδείξεις γιά τις παρακολουθήσεις, έπρεπε να αποτελούν τμήμα τής δικογραφίας. Κι όμως, δεν αποτελούσαν!... Χρειάστηκαν διαμαρτυρίες τής πολιτικής αγωγής, προκειμένου ν' αποσταλεί το υλικό από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στο 'Εφετείο... 'Αλλά και πάλι, μάταια! Διότι οι επίμαχοι φάκελοι βρέθηκαν αδειασμένοι, χωρίς τα ενοχοποιητικά στοιχεία!...'Αντίθετα, δεν είχαν αφαιρεθεί τα εκατοντάδες κρυπτογραφημένα έγγραφα, τα οποία, όμως, δεν στάθηκε δυνατόν να αποκωδικοποιηθούν. Και μόνο σημαντικό ντοκουμέντο, που προφανώς διέφυγε τής προσοχής κάποιων και που εντοπίσθηκε ύστερα από επισταμένη έρευνα σε υλικό χιλιάδων σελίδων, ήταν το στρατιωτικό σχεδιάγραμμα!..

Τα ερωτήματα τώρα πού απαιτούν άμεση απάντηση, είναι:
Πώς και γιά ποιο λόγο περιήλθε το απόρρητο έγγραφο στα χέρια μιας “φιλοσοφικής” οργάνωσης;
Ο κ. εισαγγελέας του 'Αεροδικείου είχε ενημερωθεί -και τι ενέργειες κάνει γι' αυτό;
Πώς αφαιρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία από τη δικογραφία και ποίος θ' αναζητήσει τις ευθύνες εκεί που υπάρχουν
Πότε θ' αποκρυπτογραφηθούν τα υπόλοιπα κρίσιμα έγγραφα;
Ποιες ενέργειες θα κάνει η πολιτεία γιά να ερευνήσει τούς πιθανούς βαθύτερους σκοπούς των παραθρησκευτικών οργανώσεων, ώστε, να προστατεύσει τη χώρα, τούς νέους που πέφτουν θύματα και τις τραγικές οικογένειές τους;”.


Πιστεύουμε ότι ξεχωριστά από την ατομική ιδεολογία του κάθε ανθρώπου, η ελευθερία της σκέψης και βούλησης είναι ιερά και αναφαίρετα δικαιώματα, που δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντικατασταθούν από όποια λογική απορρέει από "αυθεντίες" και από ομάδες που κάτω από το μανδύα προβάτου είναι αδηφάγα τρωκτικά ανθρωπίνων ψυχών.

Αν θέλετε να συμπαρασταθείτε στο έργο μας και βρίσκετε ότι έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς η παρουσία σας μας είναι απαραίτητη.

Γιά περισσότερες πληροφορίες:
Π.Ε.Γ., τηλ.: 210 6396.665, 210 6082.271. Fax: 210 6082.219. ή γράψτε μας : Τ.Θ. 60120, 153 42  Αγία Παρασκευή.
Γιά την οικονομική ενίσχυσή μας:
Π.Ε.Γ.,  Εθνική Τράπεζα  Ελλάδος,  Αριθ. Λογ. 180-2960004-44.

Σας περιμένουμε στις συναντήσεις μας, που γίνονται
κάθε Κυριακή 11.00' - 13.00' στην οδό Αποστόλου Παύλου 10, Αγία Παρασκευή Αττικής.