DIAHORISTIKO

DIAHORISTIKO

DIAHORISTIKO

Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΑΤΗΧΗΣΕΩΣ. Υπαρξιακή Προσέγγιση στην εν Χριστώ Μόρφωση Με την προσφορά του κατηχητικού έργου η Εκκλησία καλείται να αποκτήσει συνείδηση της εικόνας του σύγ.. Product #: book_40 Regular price: $12.00 $12.00 2 - 3 Days

ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΑΤΗΧΗΣΕΩΣ. Υπαρξιακή Προσέγγιση στην εν Χριστώ Μόρφωση

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης
Κωδικός προϊόντος: book_40
Διαθεσιμότητα: 2 - 3 Days

Τιμή: 12.00€

Με την προσφορά του κατηχητικού έργου η Εκκλησία καλείται να αποκτήσει συνείδηση της εικόνας του σύγχρονου ανθρώπου, πού παρόλα τα αδιέξοδά του, όμως κατά βάθος αναζητεί την ασφάλεια και τη διάσωση της υπάρξεώς του. Το μήνυμα της εν Χριστώ διασώσεως του ανθρώπου πρέπει να λάβει υπόψη του: α) Την "πρόοδο" του ανθρώπου, αλλά και την πλήρη σχεδόν υποταγή του στα τεχνολογικά του επιτεύγματα. β) Την εικόνα ενός οπλισμένου μεν μηχανολογικά, αλλά φοβισμένου ανθρώπου, που διασκορπίζει την ύπαρξή του σε ατέλειωτες δραστηριότητες, ώστε σκοπίμως να την αγνοεί μη διαθέτοντας τον απαραίτητο χρόνο. γ) Την προσπάθεια του ανθρώπου να ασφαλίσει την κινδυνεύουσα ύπαρξή του με εξωτερικές δομές, αλλά χωρίς θετικό αποτέλεσμα. δ) Την εικόνα ενός τραγικού και αλλοτριωμένου ανθρώπου, που με βεβαιότητα πορεύεται να συναντήσει την φθορά και τον θάνατο.
Σ' αυτά τα αγωνιώδη αιτήματα του σύγχρονου ανθρώπου καλείται η Εκκλησία να καταθέσει την ζωντανή μαρτυρία Της με το ποιμαντικό και κατηχητικό έργο Της. Στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού μπορεί ο άνθρωπος να ανακαλύψει το Αρχέτυπό του, δηλαδή την μοναδική και αδιάψευστη αλήθεια της αναζητούμενης ανθρωπιάς του.

(Κωνσταντίνου Γρηγοριάδη, 'Εκδοση 2002, Σελίδες 387).

footer1

  • Τετάρτη
    12 Αυγούστου

    Φωτίου και Ανικήτου των μαρτύρων